אם צורת החזה שלך מפריעה לך, ואת מרגישה שהדבר משפיע על הבטחון העצמי ותחושת הנשיות שלך, ייתכן שכדאי לך לשקול ניתוח להגדלת חזה.
הניתוח מיועד להגדיל את נפח החזה, ולהפוך אותו למעוצב ויפה יותר.
הניתוח כולל הכנסת שתל סיליקון אל השד במגוון שיטות ניתוח, וכן מגוון אפשרויות לשתלי סיליקון, השונים זה מה בגודלם ובצורתם. לכן, ישנה חשיבות רבה לפנות לייעוץ אצל מנתח פלסטי מומחה, על מנת שתוכלי לקבל את מירב המידע בנושא, שיסייע לך בקבלת ההחלטה הנכונה והמתאימה ביותר עבורך.
למי מתאים ניתוח הגדלת חזה?
הניתוח מיועד לכל אישה שאינה שבעת רצון ממראה החזה שלה ומעוניינת בהגדלת נפח השד. הניתוח אינו מבוצע לפני גיל 18, כיוון שבגילאים אלו טרם הסתיימה תקופת ההתפתחות המינית והשדיים עדיין לא הגיעו לגודלם המלא.
בנוסף, חשוב לדעת שהריונות והנקה משפיעים גם הם על נראות השדיים, ולכן ההמלצה היא לשקול אם לבצע את הניתוח לפני סיום הגדלת המשפחה. הניתוח מתאים גם לנשים בעלות שדיים שאינם זהים, וכן במקרים של חזה נפול או מרוקן, לאחר הריונות והנקות.
במקרה חזה מרוקן ומעט נפול תמיד קיימת ההתלבטות בין הגדלה (מילוי) לבין הרמת חזה. אין צורך להרים אוטומטית כל חזה מרוקן, בפרט אם החזה המקורי לא היה גדול מאד, אם את צעירה, לא סיימת את תכנון המשפחה או את אינך מעוניינת בצלקות ניתוח מרובות.
ניתוח הגדלת חזה בהחלט יכול להפוך חזה לא יפה לחזה מושך יותר. עליך לזכור כי במקרה זה שתל הסיליקון יהיה גדול יותר. אחרי הניתוח החזיה ובגד הים יתמכו בחזה ויהפכו למאוד מחמיאים עבורך.
מהן השיטות להגדלת חזה?
קיימות מגוון שיטות לניתוח הגדלת חזה, כאשר השיטות נבדלות זו מזו במיקום חיתוך השד, ובמיקום השתל בחזה.
חשוב להדגיש שאין שיטה אחת המתאימה לכולן, ובחירת שיטת הניתוח נעשית בהתאם למידות השד ולצורתו, כמו גם לצורת בית החזה, ותוך התחשבות ברצונותייך ובציפיותייך מהניתוח.
שיטות הגדלות חזה נפוצות:
1. מעל שריר החזה הגדול:
בשיטה זו ממוקם השתל בגובה השד. השיטה מתאימה לנשים בעלות רקמת שד עבה, שתסווה את שתל הסיליקון, ושד מלא ומעט נפול.
2. מתחת לשריר החזה הגדול:
השיטה מתאימה לנשים בעלות רקמת שד דקה ושדיים קטנים הממוקמים בגובה שריר החזה. במקרה נשים עם שדיים נפולים מעט המצויים בקו השריר או מעט מתחתיו, הפרדת השריר תהיה רחבה יותר בכדי להתאים את גובה השתל לשד ("מישור משולב").
שתלי סיליקון לחזה
שתלי הסיליקון בהם משתמשים בניתוחי הגדלת חזה הם שתלים בעלי מעטפת סיליקון איכותית ורבת שכבות, כאשר תוך השתל מורכב מסיליקון צמיגי, הממזער דליפה מבעד למעטפת השתל. ודאי עם הרופא המנתח שמדובר בשתלים העומדים בסטנדרטים מחמירים ומאושרים על ידי משרד הבריאות. שתלים איכותיים הם בעלי אורך חיים ארוך יותר.
צורת השתל – שתלי סיליקון הם בעלי אחת משתי צורות: שתל עגול (רגיל), או שתל אנטומי, דמוי צורת אגס או טיפה. בחירת השתל תעשה בהתאם למבנה השד ולהעדפותיך. שתלי הסיליקון קיימים במספר נפחים, כאשר גודל השתל מותאם גם הוא למידות בית החזה, לגמישות השד ורקמת שריר החזה ועוד.
הכנה לניתוח הגדלת חזה
אם החלטת שאת מעוניינת בהגדלת חזה, הצעד הראשון הוא לפנות לייעוץ רפואי, אצל מומחה לכירורגיה פלסטית.
הייעוץ כולל מספר היבטים, הראשון שביניהם הוא בירור הרקע הרפואי שלך – האם את או אחד מבני משפחתך אובחנו עם סרטן שד או סרטן ברחם/שחלות. כמו כן, תִּשָּׁאֲלִי לגבי מחלות רקע או בעיות רפואיות אחרות שאת סובלת מהן. שלב זה יכלול גם בדיקת שד. עבור נשים בגילאי 35 ומעלה, מומלץ להגיע לפגישת הייעוץ עם תוצאות של בדיקת ממוגרפיה / אולטרסאונד שד.
לאחר הערכת מצבך הבריאותי, נעריך את גודל וצורת השד, ונאבחן את סוג עור החזה, מיקום הפטמות ועוד. מידע זה יסייע לכירורג הפלסטי לקבוע את סוג ונפח השתל וכן את שיטת הניתוח שתתאים עבורך.
בנוסף, זה המקום לשתף את הכירורג הפלסטי בהעדפותיך באשר לגודל וצורת השד ובציפיותייך מהניתוח.
לאחר מכן, תקבלי את כל המידע על האפשרויות העומדות בפנייך, ההמלצה לשתל ולשיטת הניתוח, וכן מידע באשר לסיכונים הקיימים בניתוח.
אם את נוטלת תרופות לדילול דם, יש להפסיק לקחת אותן לפחות שבועיים לפני מועד הניתוח. בנוסף, ייתכן שתדרשי לבצע בדיקות דם לפני הניתוח, בין היתר על מנת לבדוק את קרישיות הדם.
*הסרטון תורגם על ידי ועד האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית.
לקביעת תור לייעוץ התקשרי ל- 052-5307680 או מלאי פרטים ונחזור אלייך בהקדם
תהליך ניתוח הגדלת חזה
הניתוח אורך כשעה, ומבוצע בהרדמה כללית.
לאחר בדיקה של אחות ומרדים, שיאשרו שמצבך הבריאותי מתאים לביצוע הניתוח, נבצע סימון של החתך הניתוחי (לרוב מתחת לקפל השד) ונתחיל בהרדמה.
בניתוח, הכירורג הפלסטי ייצור כיס בשד, דרכו יוכנס השתל. טרם הכנסת השתל, נבדוק שהשתל המתוכנן אכן מתאים למידת השד שלך. לאחר מכן יוכנסו השתלים שנבחרו אל השדיים, ותבוצע תפירה באמצעות תפרים נספגים.
לאחר הניתוח תועברי לחדר התאוששות, ותשוחררי לאחר ביצוע מספר בדיקות.
ההחלמה מניתוח הגדלת חזה
משך ההחלמה מהניתוח הינו עד שבועיים. בחודש שלאחר הניתוח, ההנחיה היא להימנע מפעילות ספורטיבית מאומצת. בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח ייתכן שיופיעו בשד שטפי דם, נפיחות וחוסר נוחות בשדיים. מדובר בתסמינים נורמליים, שנעלמים בתוך מספר שבועות.
מומלץ להצטייד בחזיית ספורט רכה וגמישה, על מנת שלא לצור לחץ או שפשוף בשד, ולהקל על ההחלמה. כמו כן, יש להמנע משכיבה על הבטן למשך חודש מיום הניתוח.
לאחר ניתוח הגדלת חזה, מומלץ לבצע בדיקת שד (אולטרסאונד) אחת לשנה או שנתיים, בהתאם להמלצת הכירורג הפלסטי. את יתר בדיקות השד, ביניהן ממוגרפיה, יש לבצע לפי הנחיות כירורג שד ומשרד הבריאות.
סיבוכי ניתוח הגדלת חזה או שדיים נדירים והם כוללים: דימום המחייב ניקוז בחדר ניתוח, זיהום, קפלי שתל בקוטב עליון, התקשות קופסית השתל, צלקות מעובות ו/או רחבות, סיבוב השתל סביב עצמו ופתיחת שולי חתך הניתוח. לעתים נדירות ביותר תיתכן פקקת ורידים שטחיים (מחלת מונדור). החל משנת 2017 ידוע על מקרים נדירים ביותר בהם אובחנה לימפומה של הקפסולה (הרקמה המבודדת את שתל הסיליקון מהגוף) הקרויה ALCL. כמו-כן דווחו מקרים נדירים עוד יותר בהם נמצא קשר מסויים בין שתלי סיליקון למחלות אוטואימוניות. לקריאה נוספת יש לפנות ללקסיקון מונחים רפואיים.
שאלות נפוצות שבדרך כלל שואלים אותנו
הסיבוכים קיימים אך ניתנים לטיפול: דימום (ניקוז), זיהום (אנטיביוטיקה), התכווצות קופסית (שינוי מיקום השתל והחלפתו), קרע בשתלים (החלפה), תגובה אוטואימונית (מאד-מאד נדירה, הוצאת שתלים), גידולי המעטפת (BIA-ALCL מאד-מאד נדירה, הוצאת השתלים והמעטפת)
כן, בדרך כלל כאבים, נפיחות, שינויים בתחושת הפטמות והשדיים.
זמן ההחלמה בדרך כלל נע בין שבוע לשבועיים.
משך הניתוח הינו כשעה.
שבועיים לאחר הניתוח ניתן להתחיל בפעילות הדרגתית. חודש אחרי ניתוח אפשר לחזור לפעילות מלאה.
ניתוח הגדלת חזה עולה בטווח 16000-18000 ש"ח, תלוי במורכבות שלו (תיקון מול ניתוח ראשוני, למשל).