חבישת משקפיים עם מסיכה – ברוכים הבאים לעולמי!
אני רגיל לחבוש מסיכת חדר ניתוח מאז 1998 עם תחילת ההתמחות שלי בכירורגיה פלסטית. לבישת משקפי מגן או הגדלה במהלך הניתוח היוותה אתגר שכן לא פעם אדי הנשימה היו מערפלים אותם.
ובכן, היות וכעת כ-ו-ל-ם נאלצים ללבוש מסיכות, ורובנו משתמש לפחות במשקפי שמש אם לא משקפי ראיה, החלטתי לפרט את הטיפים שעזרו לי להימנע מאדים בחדר הניתוח ולכם- להימנע מאדים ביומיום.
הטיפים שלי
1 במסיכות בייצור עצמי או מסיכות בד – שפרו את הצמדת המסכה לאף על ידי תפירת קליפ מתכת לעיצוב המסיכה על גשר האף. אותו קליפ מתכת מצוי בכל מסיכה מקצועית למיגון. הקליפ עוזר להדק את קצה המסכה העליון לאף.
2. ניתן להדק עוד יותר את המסיכה על האף על ידי פלסטר לבן פשוט (מיקרופור) הקיים לקניה בכל בית מרקחת. זו השיטה הרווחת בחדר הניתוח.
3 לשים כשכבה אחורית למסיכה ועל פני האף והפה טישו יבש (לפי משטרת טוקיו). הטישו אמור לספוג את אדי המים. יש להחליף אותו, כמובן. שיטה מעט פחות נוחה היות והטישו יכול לזוז בתוך המסכה.
4 במידה ומדובר במסיכה כירורגית, ניתן להתאים אותה יותר לפנים על ידי קיפול חלקה העליון כלפי פנים או כלפי חוץ (מודגם בסרטון). כך ניתן ליצור מעין תעלות להוצאת אדי האוויר מהצדדים (גם לפי משטרת טוקיו).
5 ללבוש את המשקפיים קדמית למסיכה (מראה של "מדען מפוזר”). המרחק יאפשר לאדי הנשימה להתפזר ולא להתעבות על הזגוגיות.
6 במידה וכל זה לא עוזר ניתן להשתמש בטכניקה הבאה, שפורסמה גם בעיתון הרפואי ANNALS OF ROYAL SURGERY OF ENGLAND עוד בשנת 2011: טרם לבישת המסיכה יש לשטוף את המשקפים במים מהולים בסבון, לנער אותם ולתת להם להתייבש מספר דקות. לאחר מכן לספוג בעדינות את יתרת הנוזל בטישו. הצורה זו שכבת הסבון הדקה מפזרת את אדי המים בצורה בה לא יתעבו על זגוגיות המשקפיים (אפקט הסורפקטנט). יש המשתמשים במים מהולים בקצף גילוח לאותה מטרה…
7 לאלה הרוצים להתמקצע – ניתן לרכוש מגבונים מיוחדים למניעת אדים בזגוגיות משקפי מגן וקסדות אופנוע, עלות- מ-15 ש"ח. כמו כן קיימים סוגי ספריי נגד אדים (ANTIFOG שנועד למשקפות צלילה), העלות משתנה בין 30 ל- 60 שקלים.
נ.ב. אני מתנבא שנראה את המסכה הופכת לאביזר אופנתי לא פחות מכובע או מטפחת, מה אתם אומרים?
שלכם, דר' דן רגב