תוכן עניינים - לחצו לניווט מהיר
קל לבצע קעקוע של העור, קשה יותר להסירו. בעלי הקעקוע ביצעו אותו בעבר מסיבות שונות (בדרך כלל – אופנתי או כשיוך לקבוצה מסויימת) ופחות מתלהבים ממנו בהווה. לד"ר רגב ניסיון של שנים רבות עם הסרת קעקועים בניתוח המשמש אלטרנטיבה לטיפול בלייזר
מתי נוכל להסיר קעקועים בניתוח?
הסרת קעקועים בעור פשוטה ואפקטיבית באם מדובר בקעקוע מקצועי (בוצע בעומק אחיד של העור) ובצבעים שחור, ירוק, כחול וסגול: קיימים מכשירי לייזר היודעים לפרק צבעים אלה. תוצרי הפירוק נבלעים על ידי תאי הגוף והקעקוע למעשה כמעט נעלם לחלוטין וללא כל צלקת. באם הקעקוע בוצע באופן חובבני ו/או בצבעים אחרים הרי שהלייזר בלבד לא יועיל. כאן מתחיל הטיפול של המומחה לכירורגיה פלסטית. הוא יכול לבצע הסרת קעקוע על ידי שיוף העור או בהסרה כירורגית של ממש.
גורמי סיכון עיקריים עבור הסרת קעקועים בשיטות הכירורגיה הפלסטית הינם נטיה לדמם מוגבר (עקב נטילת מדללי דם חזקים, דוגמת קומדין) וקיום קוצב לב. יש להגיע לרמות דילול דם בטווח INR<2.5 ופחות טרם הפעולה. קוצב לב יכול להיות מופעל עקב שימוש בזרם חשמלי על העור. מכשירי הפסקת הדימום פועלים על עיקרון זה. לבעלי קוצב לב מומלץ לבצע הסרת קעקוע במסגרת ניטור בחדר ניתוח.
למי מתאימה הסרת קעקועים בצורה הזו?
הסרת קעקועים בשיטות כירורגיה פלסטית מתאימה לכל בעל קעקוע המעוניין בהסרתו ושאינו מתאים להסרה באמצעות לייזר.
בייעוץ טרם הסרת קעקועים אבדוק את צורת הקעקוע, מימדיו ומיקומו. עלי לציין כי עבור קעקועים גדולים ורחבים שאינם ניתנים לטיפול בלייזר הפיתרון של הכירורגיה הפלסטית לא יהיה אופטימלי, היות ובכל מקרה אחר טיפול ייוותר שטח שונה מסביבתו או אף צלקות של ממש.
הסרת קעקועים על ידי קילוף העור בשכבות
נעשית בתנאים סטריליים בהרדמה מקומית לכל הפחות עקב הכאב הכרוך בפעולה. קילוף העור בשכבות על ידי מכשיר מיוחד הקרוי Humby Knife (תמונה למטה). מטרתו להסיר עור מקועקע בשכבה בת עובי של עשיריות המילימטר. אני חוזר על ההסרה בשכבות דקות עד לקבלת שכבת העור נקיה מקעקוע. באתר הפעולה נוצר מעין פצע שטחי, המחלים מעצמו על פני כחודש. לאחר הפעולה נחבש המקום בחבישה מיוחדת או חבישה שומנית עד להחלמת המקום. לאחר ההחלמה נבדקת התוצאה. ניתן לחזור בדרך כלל מספר פעמים על פעולת הקילוף באותו האופן עד לקבלת מחיקת כלל הקעקוע.
הסרת קעקועים בניתוח
נעשית בתנאים סטריליים בהרדמה מקומית. צורת צלקות הניתוח נקבעות לפי צירי האורך והרוחב של הקעקוע. בהחלט ייתכן כי לא יהיה ניתן להסיר את כל הקעקוע בבת-אחת אלא במספר פעמים, בכדי לא להגדיל את צלקות ההסרה. שולי חתך הניתוח נסגרים על ידי תפרים, לרוב מניילון, המוסרים לאחר כשבועיים. במהלך הימים הראשונים אחר ההסרה הכירורגית ייתכנו שטפי דם, אודם, גירוי מקומי ונפיחות. אלה יורדים עם הזמן, אם-כי תיתכן דלקת מסויימת סביב החתך עד להוצאת התפרים. ההחלמה מהירה. ניתן לחזור על הפעולה לפי צורך תוך כחודש.
במקרים בהם הקעקוע רחב מאד והמטופל/ת מעוניין/ת להסירו אותו בכל מחיר, יהיה צורך לשקול הסרת עור בשכבות להשתלת עור ממקום אחר, לפי צורך. פעולה זו מחייבת ביצוע בחדר ניתוח וייתכן תחת הרדמה כללית עקב הכאב הכרוך בה.
עליך לזכור, כי העור שעבר את הפעולות שלמעלה מצוי בתהליכי ריפוי והצטלקות ארוכים הנמשכים לאורך כל השנה הראשונה לאחר הפעולה וקשה להתרשם מתוצאות ראשוניות.
סיבוכי הסרת קעקועים בעור נדירים מאד. הם כוללים: דימום, זיהום, דלקת, פעירת שולי פצע הניתוח, צלקת מעובה ו/או רחבה. לקריאה נוספת יש לפנות ללקסיקון מונחים רפואיים.
שלבי הטיפול בניתוח להסרת קעקועים
מה חשוב לדעת לפני?
הסרה כירורגית תמיד יוצרת צלקת. מימדי הצלקת תלויים בשטח הקעקוע והנטיה הטבעית של ההצטלקות של המטופל: ככל שהקעקוע יהיה רחב יותר, כן הצלקת תהיה רחבה יותר. נטיה לצלקות בולטות תיצור צלקת בולטת במקום הקעקוע.
תמונות לפני ואחרי הסרת קעקוע בניתוח
לקביעת תור לייעוץ התקשרו ל- 052-5307680 או מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם